Les Contes d'Hoffmann

Les Contes d'Hoffmann

på Metropolitan Opera

Pris från 1163 kr

Jacque Offenbachs opéra fantastique Les contes d'Hoffmann (Hoffmanns äventyr) spelar på Metropolitan Opera med tenoren Vitorio Grigolo i rollen som den plågade poeten Hoffmann.

Höjdpunkter:
- Upplev denna spännande och dramatiska opera som är Offenbachs enda
- Hör sångare i världsklass i ett av världens främsta operahus
- Få de bästa platserna tillgängliga i vald kategori

Vad handlar Les contes d'Hoffmann om?
 På en taverna i 1800-talets Nurmberg sitter poeten Hoffmann och dricker med sn gode vän Nicklausse. Den senare är egentligen Musan i förklädnad, allt hon vill är att Hoffmann ska glömma sina olycksaliga kärleksäventyr och viga sitt liv åt poesin. 

På det närliggande operahuset sjunger primadonnan Stella. Hon har i ett brev bett Hoffmann att komma och möta henne efter föreställningen, men hans nemesis Lindorf får tag i brevet och planerar att själv besöka Stella.

Hoffmann börjar att berätta om sitt livs tre stora kärlekar och deras öden för alla som vill höra. 
Den första är Olympia, hon är en mekanisk docka men Hoffmann luras att tro att hon är en riktig kvinna. Den andra är Antonia. Hon är en begåvad sångerska men hennes far vill inte låta henne sjunga då hon lider av en mystisk sjukdom, han försöker också hålla henne och Hoffmann isär.
Den tredje är dne venetianska kurtisanen Giuletta, Hoffman faller handlöst för henne och tror att känslorna är besvarade. I själva verket förför hon honm på order av en kapten som vill att hon själ hans spegelbild. 

När Hoffmann kommit till slutet av historierna är han berusad och lovar dyrt och heligt att aldrig älska igen. Han avslöjar också att alla de tre kvinnorna i själva verket är en person - primadonnan Stella. Musan avslöjar vem hon är och Hoffmann upplever poesins magi. Stella kommer till tavernan och hittar Hoffmann berusad, han säger att han inte älskar henne längre och hon går därifrån tillsammans med Lindorf. 

Les contes d'Hoffmann sjungs på franska med Met-titles på tyska, engelska och spanska.

Hur får jag mina biljetter?
När du slutfört din bokning skickas en e-biljett till din mailadress. Allt du behöver göra är att skriva ut den och ta med till teatern på föreställningsdagen.

 

Boka biljetter

Antal biljetter
Datum
Platsinformation

Metropolitan Opera
Lincoln Center -Amsterdam btwn 62nd and 65th Sts
New York
NY
US

Föreställningsinfo

Föreställningens längd:
3 hours 38 Minutes

Vägbeskrivning


Subway till 66th St. Lincoln Center

Se på en karta Se på en karta

08-551 13 444 08-551 13 444 E-post E-post


Till kundvagnen