Elektra

Elektra

på Metropolitan Opera

Pris från 1385 kr

Patrice Chéreaus hyllade produktion av Richard Strauss mästerverk Elektra kommer tillbaka till Metropolitan Opera i New York. Amerikanska stjärnsopranen Christina Goerke gör sin rolldebut som den hämndlystna Elektra, och Yannick Nézet-Séguin dirigerar detta kraftprov till opera. 

Höjdpunkter:
- Upplev en av operalitteraturens mest dramatiska operor
- Se, och hör, sångare i världsklass på ett av världens främsta operahus
- Få de bästa platserna tillgängliga i din valda kategori

Vad handlar Elektra om?
Handlingen är baserad på grekisk mytologi och historien om kung Agamemnon, hans fru Klytaimnestra och deras familj men fokuserar här på deras dotter Elektra.

Tillsammans med sin älskare Agisthos har Klytaimnestra mördat Agamemnon. Hans dotter Elektra är förkrossad och har börjat uppföra sig på ett sätt som skrämmer alla tjänarna i huset. Hon fantiserar om att mörda modern och Agisthos och sedan dansa en segerdans tillsammans med sin syster Chrysotemis och deras bror Orestes som är landsförvisad.

Klytaimnestra plågas av mardrömmar och går till Elektra med en förhoppning om att hon ska kunna erbjuda ett botemedel. Elektra talar, i vild extas, om för sin mor att hon kommer bli ett blodsoffer och falla för samma yxa som hon själv dödade Agamemnon med. 

En dag kommer främlingar till slottet för att berätta för familjen att Orestes har dött, men efter en stund känner Elektra igen en av männen och inser att det är hennes bror som är förklädd. Han leds in palatset och snart hörs plågade skrik, Elektra ler av vissheten att hennes bror har dödat deras mor. Orestes beordrar att också alla som visat stöd för Klytaimnestra och hennes älskare ska dödas.

Elektra, lycklig över att brodern hämnats, börjar dansa sin segerdans men faller snart död ner på marken.

Elektra sjungs på tyska med Met-titles på engelska, tyska och spanska.

Hur får jag mina biljetter?
När du slutfört din bokning skickas en e-biljett till din emailadress. Allt du behöver göra är att skriva ut biljetten och ta med den till operan på föreställningsdagen.

 

Boka biljetter

Antal biljetter
Datum
Platsinformation

Metropolitan Opera
Lincoln Center -Amsterdam btwn 62nd and 65th Sts
New York
NY
US

Föreställningsinfo

Föreställningens längd:
1 Hour, 44 Minutes

Vägbeskrivning


Subway till 66th St. Lincoln Center

Visa karta Visa karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen