Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Cavalleria Rusticana / Pagliacci

på Metropolitan Opera

Pris från 960 kr

Cavalleria Rusticana & Pagliacci återvänder till Metropolitan Opera, och stjärntenoren Roberto Alagna tar sig an de båda manliga huvudrollerna. Produktionen som är signerad Sir David McVicar förstärker verkligen den melodramatik som präglar dessa tidlösa verismo-operor. I de kvinnliga huvudrollerna hör vi Eva-Maria Westbroek/Ekaterina Semenchuk (Cavalleria Rusticana), och Aleksandra Kurzak (Pagliacci).

Höjdpunkter:
- Upplev dessa tidlösa verismo-operoe
- Se och hör sångare i världsklass på ett av världens främsta operahus
- Få bästa tillgängliga platser i din kategori

Vad handlar Cavalleria Rusticana & Pagliacci om?

Cavalleria Rusticana:
I en by på 1800-talets Sicilien får vi följa fem personer under en ödesdigers påskaftonsmorgon. Den unge Turiddu har återvänt från militären och har upptäckt att hans fästmö Lola har gift sig med en annan man, Alfio. I ett försök att hämnas har Turiddu förfört flickan Santuzza, och när operan tar sin början har Lola, galen av svartsjuka, inlett ett hemligt förhållane med Turiddu.

Santuzza misstänker att Lola och Turiddu har ett förhållande och när hon ser hans mor utanför kyrkan frågr hon om Turiddu. Modern säger att han inte är i staden, men Santuzza avslöjar att han setts under natten och berättar om han och Lolas relation. 

Turiddu kommer till platsen och Santuzza kräver svar om hans affär. Också Lola dyker upp och hånar Santuzza innan hon går in i kyrkan följd av Turiddu. Plötsligt kommer Alfio för att leta efter sin fru och Santuzza tar tillfället i akt att berätta om hans frus otrohet. Alfio svär att hämas och utmanar Turiddu till en duell som slutar endast när en av de stridande dör. Snart hörs bybornas röster eka: "de mördade Turiddu".

Pagliacci:  Ett kringresande teatersällskap kommer till en liten by. Folket jublar och sällskapet bjuder in alla till kvällens föreställning. Nedda, kompaniets enda kvinna, kommer ut ur deras vagn och Tonio erbjuder att hjälpa henne ned. Detta gör hennes man Canio arg och han ger Tonio en örfil. Folket skrattar åt uppträdet men Canio säger att också teaterfolk kan vara allvarliga, och att om Nedda är otrogen så ska han döda henne.

Den unga bonden Silvio som länge älskat Nedda, och hon honom, dyker upp på platsen. Han övertygar Nedda om att lämna Canio och det kringflackande livet för att istället slå sig ner med honom. Tonio hör deras konversation och talar om det för Canio som galen av svartsjuka försöker att under knivhot få Nedda att erkänna namnet på hennes älskare.

Deras föreställning tar sin början och det står snart klart för publiken att vad det ser på scenen är samma historia som precis utspelat sig i riktiga livet. Colombine, spelad av Nedda, har varit otrogen mot sin man Pajazzo, spelad av Canio. När Canio inser att Colobines ord till sin älskare är de exakt samma som Nedda tidigare sagt till Silvio blir han rasande och drar sin kniv. Nedda blir dödligt sårad och ropar på Silvio, han rusar fram men blir också han knivhuggen.


Cavalleria Rusticana / Pagliacci framförs på italienska med undertexter på engelska, tyska, italienska och spanska.

Hur får jag mina biljetter?
När din bokning är bekräftad skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till teatern. 

 

Boka biljetter

Antal biljetter
Datum
Platsinformation

Metropolitan Opera
Lincoln Center -Amsterdam btwn 62nd and 65th Sts
New York
NY
US

Föreställningsinfo

Föreställningens längd:
3 hours, 3 minutes

Vägbeskrivning


Subway till 66th St. Lincoln Center

Se på en karta Se på en karta

08-551 13 444 08-551 13 444 E-post E-post


Till kundvagnen